5 december 2021

D rijbewijs halen bij Verkeersschool Wesseldijk

Verkeersschool Wesseldijk

Voor je D rijbewijs kun je terecht bij Verkeersschool Wesseldijk. Met dit rijbewijs mag je een bus besturen. Dit rijbewijs kan je privé gebruiken maar ook als je al buschauffeur aan de slag wilt. Zowel voor het stads- en streekvervoer als voor touringcars heb je het D rijbewijs nodig.

Buschauffeur

D Rijbewijs met of zonder Code 95

Verkeersschool Wesseldijk is een grote regionale rijopleiding. Je kunt hier terecht voor alle soorten rijbewijzen maar ook voor nascholing voor Code 95 en opleidingen tot rijinstructeur. Voor het D rijbewijs maakt het verschil of je beroepsmatig aan de slag wilt als buschauffeur of je rijbewijs D als particulier wilt halen. Wil je als beroepschauffeur aan de slag dan heb je ook het Code 95 certificaat nodig. Daardoor zijn er verschillen in de examen-eisen.

D rijbewijs

Verschillende examens

Het examen over verkeer en techniek is voor beiden gelijk maar het examen over administratie is uitgebreider wanneer je ook je code 95 wilt halen. Bovendien heb je nog een extra examen over cases. Voor alleen je rijbewijs D doe je alleen praktijkexamen. Voor Code 95 heb je daarnaast ook nog een praktische toets over het laden en lossen van een vrachtwagen met laadklep en toets op besloten terrein waar je een aantal manoeuvres moet laten zien.

Proefles aanvragen

Wil je ook je D rijbewijs halen? Of wil je eerst weten of het überhaupt iets voor je is? Dan kun je een proefles volgen. Deze les duurt 120 minuten en je kan dan kennis maken met de bus, instructeur en rijschool. Bovendien ontvang je na afloop direct een offerte. Er zijn namelijk verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. De instructeur kan een indicatie geven van het aantal lessen dat je nodig hebt om je D rijbewijs te halen. De proefles kost € 130,00. Als je als particulier je bus rijbewijs wilt halen kun je gebruik maken van de subsidieregeling en betaal je geen btw. Meer informatie vind je op de website.