20 oktober 2021

Gebruik maken van een letselschade bureau

2 min read

Als je een ongeluk hebt gehad en je houdt daar letsel aan over wil je natuurlijk dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Je kunt dan beroep doen op een letselschade bureau en gebruik maken van een letselschade advocaat Eindhoven. Zij zullen je helpen bij het verhalen van de letselschade. Letselschade is meer dan alleen de ziekenhuiskosten. Denk bijvoorbeeld ook aan het geld wat je mist doordat je niet kunt werken. Of als je studievertraging oploopt. Als je in het ziekenhuis ligt kun je natuurlijk niet naar de lessen op school gaan, maar je zal wel nog steeds schoolgeld moeten betalen. Andere letselschade kunnen de revalidatiekosten zijn. Niet alles draait natuurlijk om geld. Als je een ongeluk hebt gehad zul je ook immateriële schade hebben. Denk aan depressiviteit of slaapstoornissen. Dit allemaal valt ook onder letselschade.

Waar kun je letselschade oplopen?

Je denkt misschien, mij overkomt het niet. Totdat het je wel een keer overkomt. Ongeluk zit in een klein hoekje namelijk. Denk bijvoorbeeld als je op de snelweg rijdt. Als het druk wordt op de snelweg en er begint file te vormen moet je natuurlijk flink afremmen. Als je pecht hebt ziet de persoon achter je dit niet en wordt je van achter geraakt door de andere auto. Dan kun je dus een whiplash krijgen en dus letselschade oplopen. Een ander voorbeeld is iets makkelijker in te beelden en dat is wanneer je wordt gebeten door een hond. Dit is uiterst vervelend natuurlijk maar ook hier kun je letselschade oplopen. Als je zachtjes wordt gebeten zal er geen probleem zijn natuurlijk, maar als een duitse herder in een keer echt bijt dat kun je er flink last van krijgen. Of als er iets gebeurt op het werk, stel je werkt in de bouwsector en er valt iets super zwaars op je voet dan heb je ook al een probleem. De kans dat iets gebeurt is natuurlijk zeer klein, maar hij is er wel. Daarom is het belangrijk dat je de letselschade kunt vergoeden bij de persoon of partij die er voor verantwoordelijk is. Dit kun je dus doen via een letselschade advocaat Eindhoven die je via een letselschadebureau kunt vinden.

Waar je op moet letten

Als je de dupe bent van een ongeluk is het belangrijk dat je altijd kunt bewijzen dat het ongeluk is gebeurt. Probeer getuigen te benaderen en om hun contactgegevens te vragen. Maak ook foto’s van waar het is gebeurt. Bij een auto ongeluk is het makkelijker aan te tonen omdat er schade zit aan de auto. Een letselschade bureau kan je het beste helpen als je zoveel mogelijk bewijs kan leveren. Als je bijvoorbeeld een auto ongeluk hebt in Eindhoven kan een letselschade advocaat Eindhoven jou helpen de letselschade kosten te vergoeden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *