Tips

Hip & happening = Rotterdam!

Waarschijnlijk heb je het wel meegekregen van iemand of heb je het zelf allang ondervonden: Rotterdam is helemaal hip & happening. Als je er nog nooit geweest bent, is het echt een must snel een citytrip te plannen naar deze waanzinnige havenstad! Niet alleen het uitgaansleven is geweldig, maar het is ook een topstad om te shoppen en er is veel te bezichtigen, zoals de architectuur en musea. De hoogste tijd voor een blog die volledig gewijd is aan deze wereldstad!

Karakter

Hou je van stedentrips, maar richt je je daarbij altijd op fascinerende steden over de grens? Dan is het tijd het roer eens om te gooien, want Nederland is vele fantastische steden rijk die een uitgebreid bezoek zeker waard zijn. Rotterdam mag in dat rijtje absoluut niet ontbreken. Het eerste kenmerkende aan deze bruisende stad is uiteraard de haven. Het is het grootste haven- en industriecomplex van Europa. Tot zo’n 15 jaar geleden was het ruim 40 jaar zelfs de grootste haven van de wereld! Een belangrijk knooppunt in de wereld dus voor de transport en op- en overslag van allerlei goederen. Het ontstaan begon in de middeleeuwen, toen ook de stad ontstond. De haven is dus onlosmakelijk verbonden met Rotterdam. Deze heeft het karakter van de stad bepaald en zal deze altijd blijven bepalen. Iets waar die typische Rotterdamse uitspraak ‘Niet lullen maar poetsen’ uit voortgekomen is.

Het water en het centrum

Ook kenmerkend is natuurlijk de Erasmusbrug, in de volksmond ‘zwaan’ genoemd. Rotterdam ligt aan de Nieuwe Maas en de Erasmusbrug verbindt de wijk Kop van Zuid met het centrum aan de noordzijde van de rivier. Het water is dan ook een belangrijk element van de stad. Het is daarom aan te raden om een rondvaart met de watertaxi te boeken. Rotterdam is namelijk het mooist vanaf het water. De indrukwekkende skyline en moderne en historische havens zien en dat alles vanaf een supersnelle of juist een klassieke watertaxi! Ook een hotel rotterdam kan je aan het water boeken, waarbij je van een hapje en drankje kan genieten op het drijvend terras. Maar je kan natuurlijk ook voor een fijn hotel in de binnenstad kiezen, waarbij je lekker dichtbij de leuke winkelstraten, theaters, restaurants, musea en het station zit. De lengte van één blog doet een stad als Rotterdam natuurlijk vreselijk tekort, want er is zoveel dat ik nog niet genoemd heb dat de moeite van het vermelden waard is. Hopelijk des te meer reden zelf de stad met alles wat het te bieden heeft, te gaan verkennen en ontdekken tijdens je volgende stedentrip!