Geen categorie

Hoe vestig ik mijn internet positie

Een veel voorkomend probleem voor bedrijven is hun internet ´presence´. Het is geen geheim dat bedrijven veel waarde hechten aan een goede website. Een webpagina zorgt er namelijk voor dat je makkelijk te vinden bent en dus goed kan concurreren met andere bedrijven. Maar waar bedrijven vaak hopen op een gigantische sprong in vraag door middel van hun website, valt dit vaak toch even tegen. De gehoopte nieuwe opdrachten blijven uit, de pagina wordt toch eigenlijk maar bar weinig bekeken en het bijhouden van de website kost onverwacht veel geld en moeite. Hoe kan dit nou zo misgaan? Wat zijn de oorzaken van je slecht bekeken pagina en wat kun je er aan doen? Hier zoeken we de antwoorden.

Mijn pagina wordt amper bezocht, waarom?

Laten we even voorop stellen dat het van belang is dat je sowieso je torenhoge verwachting misschien een klein beetje intoomt. Je moet je namelijk wel realiseren dat het internet een gigantische ruimte is, waar bijvoorbeeld alleen in Nederland al meerdere duizenden zoekopdrachten per seconde verwerkt worden. Jouw website is dus letterlijk één van vele duizenden. 

Dat gezegd te hebben zijn er natuurlijk ook wel degelijk logische redenen waarom jouw pagina maar bar weinig bekeken wordt. Ten eerste is het natuurlijk niet per se zo dat mensen je pagina vermijden omdat hij zo slecht is. Nee, de oorzaak is natuurlijk dat niemand je pagina kan vinden. Hoe dit kan komt vaak doordat men weinig gebruik maakt van link/zoekwoorden.  Stel je hebt een elektronica bedrijf, dan kun je er natuurlijk van uitgaan dat mensen zoeken op televisie, computer, geluidsinstallatie of een specifieke locatie, enzovoort. Als je dan teksten gaat schrijven voor je pagina dan is het dus van belang dat je probeert deze woorden te benadrukken en linkt aan een pagina.

Daarnaast is het ook van belang dat je gebruik kunt maken van backlinks. Dit houdt in dat andere website naar jouw website refereren, of naar bijvoorbeeld een tekst die jij hebt geschreven en op je pagina terugkeren. Het is dus zeer belangrijk dat je je pagina adverteert en distribueert. Zo zul je eerder in een zoekopdracht verschijnen.

Wat kun je doen?

In het voorgaande hebben we natuurlijk al wat tips gegeven, maar ook al klinken ze vrij simpel ze zijn toch vaak lastig uit te voeren. Daarom is het aan te raden om een bedrijf in te huren dat gespecialiseerd is in zoekmachine optimalisatie ofwel Search Engine Optimization (SEO). SEO uitbesteden heeft als voordeel dat er dus een specialist gaat kijken naar je website. SEO uitbesteden zorgt er voor dat je website beter te vinden en jouw bedrijf meer winst zal gaan maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *