21 januari 2022

Mijn haartransplantatie

 Mijn haar is al mijn hele leven mijn enige onzekerheid op fysiek gebied. Ik zie er goed uit, maar begon al vroeg haar te verliezen, wat mijn zelfverzekerdheid toch zeker enigszins aantastte. Toen ik bij verschillende celebrities die net zo kalend als ik, of ook meer, plotseling wilde haardossen zag verschijnen besefte ik dat er een alternatief is: een haartransplantatie!

Ik wist vaag al dat het bestond, maar ik was er niet bewust van dat het zo veel voorkomt. Na wat speurwerk op het internet ontdekte ik dat er hele community’s zijn die zich hieraan wijden. Gemeenschappen van mannen die tips uitwisselen over de beste dokters en hun ervaringen waren me erg kostbaar in mijn zoektocht, die me uiteindelijk tot Kliniek Veldhoven leidde.

 Een fantastische ervaring

 Veel mensen gaan voor een haartransplantatie naar het buitenland, maar dat zag ik zelf totaal niet zitten. Ik wil me bij een chirurgische ingreep op mijn gemak voelen, in mijn moedertaal kunnen spreken en niet bang zijn dat ik bij eventuele problemen helemaal het vliegtuig moet pakken. Bij Kliniek Veldhoven is er echter geen sprake geweest van complicaties: de ingreep verging perfect en hoewel ik voorbereid was op veel pijn, viel het me alles mee. Ik schrijf deze recensie na een jaar omdat ik zeker wilde zijn van het resultaat, en die is perfect!