Wonen

Prachtige perenbomen

Perenbomen groeien geweldig goed in ons land. Om de heerlijke, sappige, zoete vruchten te produceren waar we van dromen, hebben perenbomen beschikbaar vocht nodig en hier hebben we meestal geen tekort aan ! Gooi in een beetje zon en je hebt het perfecte recept voor een vrucht uit je eigen tuin.

Welke fruitboom moet ik kiezen?

perenbomen

Bij het kopen van perenbomen zijn er drie gouden regels:

Kies variëteiten die goed zullen groeien in uw bodem en onder lokale omstandigheden (praat met uw buren). Ten tweede, kies onderstammen en vormen waarvan de uiteindelijke maat past bij de ruimte die u hebt (kijk op onze adviespagina’s). Ten derde, onthoud dat fruit rechtstreeks van de boom nooit hetzelfde smaakt als het bestraalde, in de koelkast opgeslagen en gezuiverde spul dat in supermarkten wordt verkocht.

De conferencepeer

De pyrusconferentie is een heerlijke peer en een van de beste keuzes voor schaduwrijkere en koudere plekken. Het is de meest verbouwde tuinvariëteit in ons land. Het is de ideale leiboom en de enige variëteit voor muren gericht op het noorden. Deze soort is zelfbestuivend en laat zich in september oogsten. Een rijke grondbodem en enige snoeikennis zijn de enige bekommernissen.