notaris testament openen
Tips

Volg deze tips bij het opstellen van een testament

Wil je een notaris testament openen? Dan is het wel belangrijk dat je met een aantal zaken rekening houdt. Het opstellen van een testament is voor de meeste mensen niet heel makkelijk, maar het moet in ieder geval wel duidelijk zijn. Hieronder vind je daarom een aantal tips voor een notaris testament openen.

  1. Stel een eerlijke verdeling voor de inboedel op
notaris testament openen

Het verdelen van het geld is vaak niet zo’n groot probleem. Dit kun je meestal ook vastleggen in je testament. Wat vaak wel een probleem oplevert is het verdelen van de inboedel, zeker als de erfgenamen dit moeten doen. Daarom is het goed om dit alvast in het testament vast te leggen. Ga hierover wel in gesprek met de erfgenamen, zodat iedereen krijgt wat hij of zij graag wilt. Kom je hier niet uit? Dan kun je ook vastleggen dat bepaalde erfstukken in de familie moeten worden gerouleerd.

  1. Wijs een executeur aan

Een executeur draagt zorg voor een goede afwikkeling van de erfenis. Dit moet een persoon zijn die financieel inzicht heeft en goed met emoties kan omgaan. Je kunt ervoor kiezen om hiervoor een dierbare aan te stellen, maar je kunt ook kiezen voor een notaris executeur.