21 januari 2022

Waarvoor gebruik je een staalkabel en staal ketting

Wellicht heb je nog nooit gehoord van deze term. Wellicht weet je precies waar het overgaat heb je toch niet een heel duidelijk beeld wanneer dit voor jou van toepassing zou kunnen zijn en wil je om die reden meer informatie. Dit artikel zal je antwoorden geven op al je vragen. Allereerst is het goed om te weten wat het verschil is tussen een straal kabel en een stalen ketting. Zoals je wellicht al vermoedde, is de ene een ketting en de andere een draad. Dit is eigenlijk eerder een soort touw dan een soort draad, omdat staaldraad ook heel vaak gevlochten is. Dit wordt gedaan om sterker te maken. Gevlochten touwen kunnen namelijk meer verdragen. 

Staalkabel

Staalkabel het wordt tegenwoordig in vele verschillende soorten toepassingen gebruikt. Zowel voor particulieren doeleinden als voor industriële doeleinden. Tegenwoordig wordt het vaak in huize gezien. Of ja, eigenlijk niet. Staal kabel is namelijk een hele populaire toepassing, welke vaak wordt gebruikt in ophangsysteem. Denk hierbij aan canvassen en schilderijen die een soort van zweven in huis. Het is een hele geschikte manier om een alternatief te bieden voor het boren in de muren. Ook wordt het vaak gebruikt om zwaardere lampen en lichtinstallaties extra te zekeren aan het plafond, zo zie je ook bij JRV Products

Staal ketting 

Dat was de staalkabel, maar hoe zit het dan met de stalen ketting? Ook deze wordt in zowel omgevingen voor de consument als in industriële omgeving gebruikt. Dit heeft ermee te maken dat het een hele handige manier is voor het heilig bevestigen van allerlei dingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ophangen van je fiets in de schuur. Of in de garage. Je wilt er nog wel met enige regelmaat bij kunnen en niet te veel moeite moeten doen om je fiets erop en eraf te krijgen. Een andere populaire toepassing van de straat ketting in huiselijk gebruik is bij het ophangen van een boksbal. Elke beetje redelijke sporter weet dat een staal ketting de beste manier is om een boksbal op te hangen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *